Писмо Епископског Савета
image

ЕПИСКОПСКИ САВЕТ
Српске Православне Цркве за Северну, Средњу и Јужну Америку
P.O. Box 519, Libertyville, Illinois 60048

 

Е. С. бр. 1/20

15. фебруар 2020. године

Предмет: Долазак Његове Светости Патријарха Српског Господина Г. Иринеја на ванредни Црквени сабор у Клирвотер, Флорида

Часни Оци,

Драга браћо и сестре,

Поздрављајући Вас о Празнику Сретења Господњег, част ми је обавестити вас да ће на нашем предстојећем ванредном Црквеном сабору, заказаном за 29. фебруар 2020. године у Клирвотеру, Флорида, присуствовати Његова Светост Патријарх Српски Господин Г. Иринеј скупа са двојицом уважених чланова Светог Архијерејског Синода.

Каже богонадахнути Псалмопевац Давид: „Шта је добро или шта красно, него кад браћа живе заједно!” (Пс.132,1) Кад сви једним устима и једним срцем славимо и певамо пречасно и величанствено Име Свете Тројице, вечног Сабора – Архетипа јединства и саборности Цркве, и сви се од једног Хлеба и једне Чаше причешћујемо, онда на тај начин ми видљиво исповедамо и пројављујемо да смо живи удови-чланови Једнога Тела Христа Богочовека и Спаситеља свију нас и свега света (1Кор.10.16-17).

Ми који се Божијим Промислом налазимо на овом месту Господње земље, поздрављамо долазак нашег Патријарха који ће, као Поглавар наше Српске Православне Цркве, предводити литургијско славље, председавати Сабору и поздравити све нас упућујући речи љубави и слоге и посведочујући наше православно и светосавско јединство.

Стога Вас позивамо да сви заједно поздравимо Свјатјејшег Патријарха који долази да посети нас, „изабране који странствују у расејању, по предзнању Бога Оца, освећењем Духа за послушање Исуса Христа, ради умножења благодати и мира... Који нас по великој милости својој препороди за живу наду васкрсењем Исуса Христа из мртвих, за наследство непропадиво и неокаљано и неувенљиво, које је сачувано на небесима за нас“ (1Петр. 1, 1-4).

С поздравима у Христу и благословом Божјим,

+Лонгин

Епископ новограчанички-средњезападноамерички
Председник Епископског савета

 

Share This:< PreviousNext >
You might also like:
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.