News and Events - September 2015

ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 2. септембар 2015 године

ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНДЗОРУ

English

Винзор, Онтаријо - Прелепа Виндзорска Грачаница прославила је 28. августа 2015. године своју храмовну славу Успења Пресвете Богородице.

Славска радост почела је свечаним бденијем које је служио протосинђел Василије из Милтона уз присуство Епископа источно америчког Г. Митрофана, протојереја-ставрофора Мирољуба Тодоровића, протојереја Јовице Ћетковића и домаћина протојереја Милана Јовановића који су појали за певницом заједно са храмовним хором.

На сам дан празника, у којем сва Црква Христова одаје славу и хвалу Пресветој Богомајци, Eвхаристијским сабрањем началствовао је Преосвећени Епископ Митрофан, уз саслужење сабора презвитера из Канаде и суседног Детроида, Америке. Евхаристијски су учествовали: Протојереј-ставрофор Србољуб Јоцковић из Детроита, протојереј-ставрофор Живан Урошев старешина храма у Раваници, Детроит, протојерјеј Добрица Обрадовић из Лондона, протојереј Раде Обсеница из Монроа, протосинђел Василије Гавриловић из Милтона, протојереј Јовица Ћетковић из Виндзора при храму Св. Димитрија и домаћин протојереј Милан Јовановић.

Храм Успенија Пресвете Богородице био је прилично пун верника који су дошли да се помоле Господу и Пресветој Богомајци и ако је био петак када је радни дан у Канади. Сви присутни могли су после трократног опхода око храма, да учествују у молитвеном обраћању Живоме Богу којим је Епископ Митрофан благословио славски принос, колача и жита.

После опхода око храма и приноса колача и жита, Владика Митрофан се обратио сабраном верном народу Божјем очински надахнутом беседом прво на српском језику а касније и на енглеском језику.

Одмах после Св. Литургије К.С. Сестара при храму, вредно је припремило трпезу љубави где су се сви свештеници послужили Славским ручком. Богати Славски банкет је сервиран увече у 18 часова у препуном Српском Центру где је Преосвећени Епископ Митрофан благословио храну и пиће.

Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.