Опроштај од митрополита Амфилохија и у Чикагу

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић оставио је дубок траг у српској заједници у Америци, посебно у Чикагу, који је посетио више пута.

О митрополиту Амфилохију је у чикашком насељу Лејк Форест говорио и протојереј ставрофор Радивоје Панић, парох храма Светог Саве у Београду. Отац Радивоје је у Чикагу да би присуствовао слави хуманитарне организације “Наши Срби”, са којом већ годинама иде с краја на крај Србије да би разделио хуманитарну помоћ. Ово је први пут да борави у Америци и за Србе у Чикагу прилика да виде са оне стране океана свештеника из храма Светог Саве.

“Данас је недеља и празник је и увек се сећамо дана васкрсења, увек је недеља за нас то подсећање. Данас смо мало и тужни, јер данас је наша Црква, и наш народ, и сви православни, могу тако да кажем и сви добронамерни људи, јер је тамо било заиста честитог света, и нехришћана и хришћана и муслимана и осталих, испратили на вечни починак и сахранили високопреосвећеног митрополита и оца нашег Амфилохија. Човек необичног живота и неизмерне љубави према људима”, рекао је отац Радивоје.

 

Извор: РТС
Share This:< PreviousNext >
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.