News and Events - November 2009
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - понедељак, 9. новембра 2009. године.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЏОЛИЈЕТУ

Џолиjет, Илиноис - У 22. недељу по Духовима, 8. новембра 2009. године, на празник Св. вмч Димитрија, Његово Пресовештенство епископ Лонгин служио је свету архијерејску Литургију у храму Св. Ђорђа, у Џолијету, Илиноис. Саслуживали су о. Недељко Лунић, месни парох, о. Лазар Костур, умировљени парох мерилвилски и протођакон Милован Гогић. У олтару су помагали свршени богослови Николај Костур и Ненад Јаковљевић и чтец Давид Лакета, са групом Altar Boys.

Његово Пресовештенство епископ Лонгин је проповедао на јеванђелску тему о Богаташу и Убогом Лазару, указавши на пут спасења. После свете Литургије одржан је парастос-помен за умрле свештенослужитеље и парохијане храма Св. Ђорђа у Џолијету. На Литургији и парастосу певао је хор ''Слобода'' из Ленсинга, с обзиром да је претходне вечери домаћи хор ''Мита Топаловић'' одржао свој годишњи концерат а почасни гостојући хор је био ''Слобода'' из Ленсинга.

После свете Литургије одржан је пригодан банкет на коме је узело учешћа око две стотине гостију. Наша кухињска екипа је припремила богат ручак, на чему им је одана захвалност. Поздраве присутнима су упутили Ник Малиновић, председник Црквеног одбора, о. Недељко Лунић, месни парох и владика Лонгин, надлежни архијереј. Поздраве су измењали председници хорова Дарлин Јовановић и Боб Ђаковић.

У програму су учествовали дечји хор цркве Св. Ђорђа, фолклорне групе и тамбураши. Био је то, заиста, богат програм.

Ово молитвено сабрање завршено је уз највеће задовољство нашег архијереја и свих присутних.

После малог одмора у парохијском дому епископ Лонгин, у пратњи протођакона Милована Гогића одпутовао је у своју резиденцију, манастир Нову Грачаницу.

Парох о. Недељко, Црквена управа и парохијани цркве Св. Ђорђа су захвални Његовом Преосвештенству на канонској посети и његовим светим молитвама. Долгоденствуј, Преосвећени Владико!
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.