News and Events - October 2011
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - понедељак, 03. октобар 2011. године

ПРОСЛАВЉЕНО 40. ГОДИНА ЦРКВЕ СВ. САВЕ У ВАНКУВЕРУ

English

Ванкувер - Његово Преосвештенство, Епископ канадски Г. Георгије посетио је 2.октобра Српску Православну Цркву Св.Саве у Ванкуверу. Претходног дана, 1.октобра, Преосвећени Владика је посетио цркву Св. Архангела Михаила у Брнабију где је у његову част након Вечерњег богослужења био одржан свечани банкет.

Повод за Канонску посету Епископа Георгија била је прослава 40.годишњице од оснивање ЦШО Св.Саве у Ванкуверу.У њој је Владика, као и протеклих деценија, и овога пута био врло  топло дочекан од благочестивог Српског народа. То се видело на служби Божијој када је Епископ Георгије служио Свету Архијерејску Литургију на којој му је саслуживао протојереј ставрофор Мирослав Дејанов и Епархијски ђакон Дамјан Радојичић.Храм је био претесан да би у њега сви могли стати па су неки стајали у припрати и вани на улазним степеницама.

Након Свете Архијерејске Литургије Епископ Георгије је одржао Јеванђелску беседу у чијем наставку се топло захвалио свим прегаоцима који су најзаслужнији што данас овај лепи храм и парохијска заједница у Ванкуверу прослављају леп јубилеј, 40.година живота у служби Богу,најпре захваливши Проти Мирославу Дејанову и његовој породици а потом и заслужним парохијанима којима је на предлог Управног одбора ЦШО поделио Епископске грамате.Владика им је пожелео да још много љета и година вредно и самопрегорно служе својој светој Цркви и своме Српском православном роду.

Након богослужења се прешло у свечане просторије где је припремљен свечани банкет од стране КСС “Света Петка”. Након молитве и благослова најпре је Преосвећеног Епископа Георгија поздравио председник ЦШО г.Никица Богдановић пожелевши Епископу и другим гостима добродшлицу уједно честитајући свим свечарима овај леп празник.Потом је са неколико песама посвећених Косову све присутне поздравила Православна група “Св. Владика Николај”

На самом крају одржана је и кратка промоција најновије књиге из едиције Источникових издања ''Ковчежић успомена - мој пут ка Богу’’ чији је аутор Владика Георгије. Делове из ове невелике посадржају али пољепоти изузетно лепе књиге читала је г. Наташа Николић. На крају свечаног програма верни су молитвом и песмом испратили свог Преосвећеног Владику.

Протојереј-ставрофор Мирослав Дејанов
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.