News and Events - August 2011
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - петак, 5. август 2011. године

СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У МЕРВИЛУ

English

Мервил, Индијана - У литургијској радости многобројног народа Божијег, парохија Св. Пророка Илије свечано је прославила свог патрона и заштитника. Литургијско сабрање предводио је Епископ новограчаничко-средњезападноамерички Г. Лонгин уз саслуживање протојереја-ставрофора Лазара Костура, јереја Александра Новаковића и ђакона Николаја Костура.

Иако је Саборни храм Светог Пророка Илије по лепоти и величини импозантан, овог радосног дана био је у потпуности испуњен верујућим људима који су принели молитве Господу нашем Исусу Христу и Св. Пророку Илији и замолили за благослов и благодат за свецелокупни српски народ који страда на Косову и свим српским земљама. Чланови црквеног хора при Саборном храму мелодичним гласовима и препознатљивим духовним мелодијама загревали су душе и срца свих присутних верника.

Епископ Лонгин је у надахнутој беседи говорио о духовном слепилу које нас често спутава да у потпуности видимо реалност нашег духовног живота и љубав и поштовање према другој личности коју сваки хришћанин треба да носи у срцу свом. Заиста мноштво духовних мисли које су извирале из надахнуте беседе Епископа Лонгина биле су прави духовни мелем за сваког присутног верника у Саборном храму Св. Пророка Илије. Јереј Александар Новаковић, старешина Саборног храма, поздравио је Епископа Г. Лонгина и топло му се захвалио на родитељкој бризи коју показује према верницима и свештенству.

Поздравивши сабрани народ Божији на евхаристијској заједници љубави, јереј Александар је нагласио важност светотајинског живота за сваког верника у Цркви Христовој. Наш хришћански пут је пут вере, љубави, праштања, истинског живљења и сведочења живе речи Божије. После Свете Литургије, Епископ Лонгин са многобројном децом, верницима и свештенством Чикашког намесништва благословио је славско жито, пресекао славски колач и пожелео свим присутним срећну и благословену Крсну славу Св. Пророка Илију.

Чланице кола српских сестара при Саборном храму спремиле су славски ручак за све присутне вернике Цркве Христове. Ово заиста беше предиван духовни догађај у коме нас Епископ Лонгин својом љубављу и мудрим саветима окрепи, ојача и охрабри да наставимо да духовно растемо и узрастамо у вери Православној.
image
image
image
image
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.