News and Events - May 2013

ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 14. мај 2013 године

ПОДИЗАЊЕ КУПОЛЕ И ЗВОНА У ОРЛАНДО

English
Фотогалерија

Орландо, Флорида - У суботу, 11. маја о.г., на имању цркве Св. Петке у Орландо на Флориди био је дан за памћење. Тачно двије године од почетка изградње новог храма на имању су се окупили многобројни православни вјерници из Централне Флориде и других крајева, како би присуствовали литургији, освећењу и подизању главне куполе и крста на нови храм. Светом Литургијом коју су служили многи православни свештеници са подручја Флориде, началствовао је Протојереј Стефан Заремба, архијерејски намјесник Сент Питерсбуршки.

На крају Свете Литургије освештани су купола и крст након чека је почео сам чин подизања. Купола, која је рађена на земљи и прекривена бакреним металом, уз помоћ крана и са великом прецизношћу подигнута је на кров цркве уз велико одушевљење свих присутних. Потом је услиједило подизање крста, који су попратиле стотине фотоапарата присутних вјерника.

Историјски дан у Орланду употпуњен је ручком, фолклорним наступима и говорима, а догађај су својим присуством увеличали и представници Амбасаде Србије из Вашингтон.

Овом приликом скупила су се новчана средства за наставак изградње храма. Жељели би да се захвалимо свима који помажу ово богоугодно дјело уз жељу и наду да ћемо се ускоро опет сабрати о неком сличном великом догађају.

Марко Зечевић,

Предсједник Одбора ЦШО Света Петка, Орландо, Флорида

Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.