News and Events - May 2017

ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - петак, 5. мај 2017

ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА РУМУНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
У ПОСЕТИ САБОРНОМ ХРАМУ У ЧИКАГУ

English

Данас, у уторак, 2. маја 2017. године делегација Румунске православне цркве, која се налази у Чикагу ради устоличења Његовог Високопреосвештенства г. Николае-а, Митрополита Северне и Јужне Америке Румунске православне цркве, посетила је Саборни храм Светог Васкрсења и Академију Св. Саве, основну школу при Саборном храму.

Делегацију је предводио Њ. П. Митрополит трговиштански Нифон, егзарх за спољне и међу-православне послове Његовог Блаженства Данила, патријарха румунског, а међу члановима су били Њ. П. Митрополит Николае и свештеници из патријарашког посланства и Чикага.

Госте из братске Румунске цркве су дочекали, у име Саборног храма, протонамескик Радован Јаковљевић, свештеник др Василије Вранић и председник Црквеног одбора Милан Савић, а у име Академије Св. Саве, председник школског одбора Ненад Ђорђевић и директор школе Марко Бојовић, заједно са наставницима и ученицима.

Његово Преосвештенство г. Лонгин, епископ новограчаничко-средњезападноамерички, узео је учешћа у у устоличењу Митрополита Николае-а у недељу, 30. априла о.г., у Саборном храму Св. Константина и Јелене, те у плану је да касније током дана прими делегацију у седишту Епархије.

Ненад Ђорђевић

Official website of the Serbian Orthodox Dioceses in the United States of America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.