News and Events - May 2017

ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - петак, 5. мај 2017

ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА РУМУНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
У ПОСЕТИ САБОРНОМ ХРАМУ У ЧИКАГУ

English

Данас, у уторак, 2. маја 2017. године делегација Румунске православне цркве, која се налази у Чикагу ради устоличења Његовог Високопреосвештенства г. Николае-а, Митрополита Северне и Јужне Америке Румунске православне цркве, посетила је Саборни храм Светог Васкрсења и Академију Св. Саве, основну школу при Саборном храму.

Делегацију је предводио Њ. П. Митрополит трговиштански Нифон, егзарх за спољне и међу-православне послове Његовог Блаженства Данила, патријарха румунског, а међу члановима су били Њ. П. Митрополит Николае и свештеници из патријарашког посланства и Чикага.

Госте из братске Румунске цркве су дочекали, у име Саборног храма, протонамескик Радован Јаковљевић, свештеник др Василије Вранић и председник Црквеног одбора Милан Савић, а у име Академије Св. Саве, председник школског одбора Ненад Ђорђевић и директор школе Марко Бојовић, заједно са наставницима и ученицима.

Његово Преосвештенство г. Лонгин, епископ новограчаничко-средњезападноамерички, узео је учешћа у у устоличењу Митрополита Николае-а у недељу, 30. априла о.г., у Саборном храму Св. Константина и Јелене, те у плану је да касније током дана прими делегацију у седишту Епархије.

Ненад Ђорђевић

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.