News and Events - February 2011
 
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 1 март 2011 године

ПОСЕТА ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА АКАДЕМИЈИ СВЕТОГ САВЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У ЧИКАГУ

English

Чикаго, Илиној - У петак, 25. фебруара 2011. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, у пратњи епископâ канадског Г. Георгија и новогрчаничко-средњезападноамеричког Г. Лонгина, и свог званичног пратиоца протођакона проф. др. Станимира Спасовића, обишао је Академију Св. Саве, парохијску школу при Саборном храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу.

Том приликом Његова Светост упознат је са програмом наставе и радом школе. Академија Светог Саве је основна школа у којој се настава одвија према двојезичном плану рада. Његова Светост изразио је посебно задовољство знањем српског језика ученика школе. У кратком програму, директор школе г. Марко Бојовић, наставници и ученици пожелели су Патријарху српском добродошлицу и изразили захвалност на архипастирском благослову. Његова Светост је пуно времена провео у присном разговору са децом на њихову велику радост.

У поподневним часовима Његова Светост састао се са Епархијским саветом Митрополије либертивилско-чикашке ради решавања текућих питања административне природе. У наставку, Црквени одбор Саборног храма у Чикагу, у веома пријатном разговору, упознао се са својим Првојерархом и епархијским архијерејем. На том састанку Његова Светост је упознат са општим стањем у парохији, те је одборницима, претходно их подучивши, доделио архипастирски благослов за наставак рада на ползу Саборног храма и Свете Цркве.

Његова Светост ће у недељу, 27. фебруара, служити Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Васкрсења Христовог у Чикагу. У наставку ће уследити свечани банкет у његову част.

свештеник Василије Вранић 

Official website of the Serbian Orthodox Dioceses in the United States of America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.