News and Events - January 2012
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 4. јануар 2012. године

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ЕПИСКОПА
НОВОГРАЧАНИЧКО-СРЕДЊЕЗАПАДНОАМЕРИЧКОГ Г. ЛОНГИНАСвака се радост данас испуњава, Христос се родио од Дјеве.

Заиста, драга браћо и сестре, данас можемо сви у глас поновити речи ове црквене песме из божићње службе. Нема те радости која се не испуњава на дан Божића. Бог се рађа од Дјеве Марије,  Спаситељ света долази да нас благослови и обаспе љубављу божанског бића Свога. Небо се своди на земљу, зид између нас и Творца се руши,  а окови  греха  растапају се од топлине љубави Божије.

 Недаће  које су постигле наш  народ  последњих деценија још нису завршене. Још нас има у избеглиштву и  склоништима,  гладних и осиротелих. Српска драма на Косову се продужава!   А у великим искушењима смо и овде, иако  мислимо да смо безбедни.   Нека  Богомладенaц  отвори срца наша да   разумемо  стварну поруку Божића  и  осетимо  праву радост у делењу и саосећању са  страдалном браћом  и свим људима добре воље.

Богочовек Христос је одговор на сваки изазов. Он је решење за сваки проблем.  Он је истинска радост човекова, најбољи  пријатељ и једина утеха за све уцвељене. Стога, упутимо наше молитве Новорођеном Богомладенцу да нас охрабри, помилује, утеши и усмери кораке наше ка тихом „пристаништу спасенија“.


Мир Божији – Христос се роди!
Срећна и Богомблагословена Нова 2012. година!

Епископ  новограчаничко-средњезападноамерички 

Official website of the Serbian Orthodox Dioceses in the United States of America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.