News and Events - November 2011
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 8. новембар 2011. године

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА И ОСВЕЋЕЊЕ НОВОГ ЖИВОПИСА У ВИНДЗОРУ

English

Виндзор, Онтаријо - Наш Св.Храм, Светог Великомученика Димитрија у Виндзору,прославио је своју крсну славу,заштитника и покровитеља свог.Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ канадски господин Георгије са свештенством.

Велики је ово дан за нас хришћане,јер нам је у сусрет дошао наш заступник пред Господом Св.Димитрије,који нам носи благослов Господњи и моли се за све нас пред Престолом Његовим.Лијепо је видјети препун храм благочестивог и побожног народа,који овај Св.Храм доживљавају као Дом молитве и преображаја душе своје, а потом као свој сопствени дом у коме је предочено Царство Небеско кроз Св.Литургију. Да би наша радост била још потпунија, част нам је подјелити са свим људима добре воље вијест, да смо на овај дан уприличили и освећење живописа, који је започет прије непуне три године, руком зографа м-р Глигора Стефанова.

Свако дјело земаљско,сваки рад,сваки труд све да благословимо најприје именом  Господа нашега Исуса Христа и тако благословени да убирамо успјешне и благодарствене плодове. Да незаборавимо,драга браћо и сестре,да смо све добили на дар од Господа Створитеља свега.Живот је дар, а за дар благодаримо,зато и служимо Св. Литургију, свужбу благодарности Богу. По ријечима Св.Јеванђеља, да свако добро дјело доноси плод свој у вријеме своје,за ово несебично залагање и организовање послова поводом жрескописања храма,поносни смо на све чланове и парохијане храма,, Св.Димитрија'', посебно на нашу браћу која  неуморно раде у нашој храмовној управи,под пажњом и ријечју господина Жарка Вучинића нашег цијењеног предсједника. Овај Св.Храм,као и сви православни храмови,свесрдачно дочекују све вијерне људе,пружајући  им  љубав и  духовну помоћ.

Као што новорођено дијете хрли својој мајци,тако и ми драга браћо и сестре,пођимо у своје свете храмове, испунимо их,јер они нам шире двери своје и напајају нас живом ријечју Божијом.Зато је важно, да мислимо срцем и живимо срцем,користећи наравно разум  и ум, али да они буду у служби срца,а не да срце пати и страда и чека, када ће оно бити слободно и када ће на њега пасти сијеме ријечи Божије.

Нека наш Св.Храм блиста светим Божијим угодницима, баш као пред Престолом Бога Живога у Царству Његовом,јер они се за нас непрестано моле и све људе неизмјерно воле и љубе дјело руку Божијих.

Најприје да се захвалимо нашем епископу господину Георгију,који је и поред својих обавеза нашао времена  да радост данашњега дана подјели са свима нама.Такђе се захваљујемо браћи свештеницима наше богомспасаване епархије канадске.Захвалност дугујемо свим нашим гостима,који су својим присуством увеличали нашу славу и овогодишњим кумовима  Марку Крдији и његовој породици,kao кумовима живописа господину Жељку Бајићу и његовој породици.

Нека нас Св. Димитрије чува и благослиља  од свих искушења овоземаљских у све дане живота нашег са свим Божијим угодницима. Амин!

Протонамесник Мирослав Ратковић
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.