News and Events - July 2011
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 26. јул 2011. године

СЛАВА ПАРОХИЈЕ У РИЧМОНД ХИЛУ

English

Ричмонд Хил, Онтарио - Парохија Св.Архангела Гаврила у Ричмонд Хилу најмлађа је парохија наше Епархије.Основана је прошле године благословом Његовог Преосвештенста Епископа Канадског г.Георгија  и  трудом и залагањем њеног пароха Протојереја -ставрофора Василија Томића као и добрих и честитих парохијана који су им свесрдно помогли у томе.

Ове године парохија је прославила своју прву храмовну славу у новоизграђеној капели посвећеној њеном заштитнику -Св.Архангелу Гаврилу.То је био повод  да у Канонску посету дође наш Владика Георгије који је богослужио најпре одслуживши Бденије уочи празника, да би сутрадан на сам дан празника у уторак 26.јула, служио Св.Архијерејску Литургију уз саслужење свештеника; Протојереја -ставрофора Милутина Вељка,Протојереја -ставрофора Васе Пејовића,Jереја Милоша Пурића и Jеромонаха Василија, Игумана манастира Преображења Господњег у Милтону.

Празничну беседу изговорио је Епископ г.Георгије у којој је надахнуто говорио о Св.Архистартигу Гаврилу и осталим анђелским чиновима као и о њиховом значају у животу Цркве.Такође Владика је свим парохијанима честитао храмовну славу захваливши се уједно и куму овогодишње  славе; Проти Љубомиру Рајићу, протиници Нади и њиховој деци Катарини,Матији и Милици.

Након заамвоне молитве освећен је славски колач и жито да би потом после делења нафоре на позив Проте Василија сви прешли у свечану салу где је трудом Кола Српских сестара за све припремљен богат славски ручак.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.