News and Events - June 2011
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - четвртак, 16. јун 2011 године

МОБА У МАНАСТИРУ

English

Милтон, Онтарио - У среду 15.јуна на имању манастира Преображење у Милтону одржана је Моба на којој су вредно радили сви свештеници источно-канадског намесништва предвођени Владиком Георгијем.Одмах након Јутарње службе, око 9.часова, после лаганог доручка, кренуло се у детаљно сређивање,чишћење,кошење траве,прања фонтане,поправљање и чишћење интерлока.....како би што лепше припремили oво велико и пространо имање за предстојећу прославу Епархијског дана  у суботу 18.  и недељу 19. jуна.

Иако је било веома топло и спарно време успели смо да све послове завршимо до 15.часова када је за све припремљен ручак од стране овогодишњег домаћина Проте Васе из Кичинера.У току ручка братија свештеници су поразговарали  са Владиком о предстојећем  Епархијском  дану где их је он детаљно упознао са замишљеним програмом али и са списком задужења за сваког свештеника понаособ за време тих свечаности.

На самом крају договорено је да за свечане Епархијске прославе као што је Епархијски дан,слава Манастира и др. сви свештеници заједно са Владиком наруче исте свечане одежде како би што свечаније и лепше прослављали ове значајне датуме из живота наше Епархије.

Моба је завршена Вечерњим богослужењем и братским целивом свих присутних.
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.